הנה שאלה שנראית קצת מוזרה: האם אפשר להשתמש ב"ציוד צילום" במחוללי תמונות, למרות שאין שום אקט של צילום ואין אפילו "תמונות" אמיתיות?!
על פניו נראה שהתשובה האינסטנקטיבית תהיה - לא. אך לא כך הדבר! משום שמחוללי תמונות אומנו על הררי תמונות של צלמים מקצועיים שמפוזרות ברחבי הרשת ובמגזיני צילום מקצועיים, ומשום שתמונות רבות שכאלה צורף גם פירוט של ציוד הצילום בו נעשה שימוש להפקת אותה תמונה (כגון סוג מצלמה, סוג עדשה, מהירות צמצם וכן הלאה), מחוללי תמונות כמו מידג'רני "למדו" לזהות את האפקט שנוצר בין השילובים השונים של ציודים אלו.
בגרסה 4 של מידג'רני זו הייתה אחת הדרכים הטובות לייצר תמונות ריאליסטיות שנראות כאילו צולמו במצלמה אמיתית (בניגוד לתמונות שנראות יותר כמו רינדור מוצלח במיוחד של משחק מחשב או ציוד דיגיטלי).
האם עדיין צריך את זה בגרסה 5 של מידג'רני?
אמנם גרסה 5 של מידג'רני יודעת לייצר תמונות סופר ריאליסטיות, אבל לפעמים אנחנו מחפשים מראה מסוים או אפקט צילום ספציפי שנובע משימוש בעדשה או מצלמה ספציפית, או במהירות צמצם כזו או אחרת. לכן, לפעמים נחמד לשחק עם זה ולרשום לבוט את סוג המצלמה, סוג עדשת המצלמה ואפילו מהירות הצמצם. או לחלופין, להשתמש בתיאורים כמו: shallow dept of field לתיאור תמונה בה האובייקט בפוקוס והרקע סופר מטושטש (כמו בדוגמה מטה).
מה לי ולמצלמות?! אני לא צלם!
אבל מה אם אתם לא מבינים כלום בעדשות ומצלמות?! לא נורא... גם אני לא 😁🤫
בדיוק בשביל זה יש לנו את CHAT GPT – פשוט ביקשתי ממנו להכין לי טבלה עם מצלמות, סוגי מצלמות, מהירויות צמצם, והאפקט שייווצר מהשילוב בין כל אלו.
מה עושים עכשיו?
מאוד פשוט - רושמים פרומפט בסגנון הבא:
a photo of a ___________ shot on __________
בסלוט הראשון תרשמו את האובייקט הרצוי (נניח גמל שלמה) ובסלוט השני רשמו את המצלמה, העדשה, הצמצם וכל אפקט או ציוד אחר שבא לכם. אפשר לנסות להוסיף גם את שורת התיאור שמסבירה גם מה האפקט שייווצר משילוב בין ציוד צילום כזה (התא האחרון בטבלה בכל שורה).
תראה לי דוגמאות אביתר!!
לא צריך לצעוק! בבקשה 😁
בתמונות שלפניכם השתמשתי בפרומפט "גמל שלמה יושב על עלה" (A mantis standing on a leaf) ולאחריו הוספתי כל פעם שילוב אחר של "ציוד צילום" מהטבלה של ג'יפיטי. מתחת כל תמונה תמצאו את הפרומפט שרשמתי במידג'רני. מוזמנים להעתיק את השילובים ולהשתמש בפרומפטים משלכם. תהנו 😜
אגב, אתם יכולים בקלות לייצר לעצמכם טבלאות כאלה עם פרמטרים שונים שיתאימו יותר לכם ולצרכים שלכם.
ואם אתם רוצים לקחת את זה רמה אחת למעלה – הנה לינק ל"מדריך צילום" ובו מאגר של סוגי שוטים, זוויות צילום ועוד הרבה דברים מעולים שיכולים לדייק את הפרומפטים שלכם ולהוביל לתוצאות יצירתיות יותר
ריכוז לינקים חשובים:
קבוצת עדכונים שקטה: כל מה שחם בעולם ה-AI. סקירות, מאמרים ומדריכים מקצועיים על כלי בינה מלאכותית. להצטרפות לחצו פה.
קורס עיצוב בבינה מלאכותית: 30 שעות אקדמאיות לאורך 6 מפגשים - לפרטים לחצו פה.
הרשמה לניוזלטר שלי, בו תוכלו להתעדכן בדברים הכי חמים בעולם ה-AI, לרבות הטבות ומבצעים שווים. להרשמה לחצו פה.
קצת עלי...
אני אביתר אדרי - הבעלים והמייסד של חברת הפרסום הדיגיטלי Fuzz New Media. מומחה לבינה מלאכותית ומרצה באקדמיה בתחום זה. מאחורי עשרות רבות של סדנאות והרצאות בבתי עסק, חברות, ארגונים, מוסדות אקדמיים וגופי תקשורת בארץ ובעולם בתחום הבינה המלאכותית (ואלפי משתתפים שכבר נכחו בסדנאות ובקורסים שלי). בין השאר אני גם אדמין של קבוצת המעצבים הגדולה בארץ ומתמחה במוניטיזציה ובשיווק בסושיאל (בדגש על פייסבוק ואינסטגרם).
הצטרפו עכשיו לסדנת עיצוב עם בינה מלאכותית
אל תישארו מאחור! רוצים להכיר ולתפעל את כלי הבינה המלאכותית שמשנים את העולם? הצטרפו לאחת מהסדנאות הקרובות שלי - פרטים כאן.
Comentarios